previous arrow
next arrow
Slider

JINSEI YOGA: opent het hart en laat zachtheid stromen

Jinsei is het Japanse woord voor leven.

Waarom Jinsei Yoga?

Heel veel mensen moeten heel veel van zichzelf, omdat ze steeds meer willen en alles perfect moet zijn. Dit eist een hoge tol: veel spanning, weinig rust, fysieke klachten, relaties die sneuvelen. 
Hannah ziet in haar praktijk veel mensen die behoefte hebben aan meer zachtheid en, in plaats van luisteren naar de kritische stem van hun hoofd, liefdevoller in contact komen met zichzelf.

Jinsei Yoga is een combinatie van DRU Yoga, Do – In en Kaiut Yoga

Door de ki (Japanse woord voor levensenergie, in het Chinees chi) in de energiebanen van het lichaam in beweging te brengen (via de meridiaanstrekkingen van Do – In), door het hartgebied te openen met DRU Yoga, én door het diepe werk van Kaiut te combineren, ontstaat Jinsei Yoga.  

Je mag bij deze yogavorm de idee loslaten dat je hard moet werken voordat je effect, verdieping, bevrijding, of jezelf ervaart. Het gaat juist om het toelaten van zachtheid, openheid, en vertrouwen. Iets wat heel veel mensen heel erg nodig hebben in deze wereld waarin ze denken dat ze van alles moeten, willen, of presteren om perfect te zijn. 

Je bent al perfect!, en dat mag je gaan ervaren. 

Het doel in de Jinsei en Kaiut lessen is nooit zo flexibel mogelijk worden, of zo ver mogelijk kunnen strekken in een houding, of een houding zo mooi mogelijk uitvoeren. Daar is Yoga nooit voor bedoeld geweest.