previous arrow
next arrow
Slider

KAIUT YOGA: voor elke lichaam - voor iedereen

Hannah: “Kaiut doet je goed!”

Elk lichaam streeft naar gezondheid, altijd. Kaiut Yoga ondersteunt dit.
Dit maakt Kaiut Yoga voor iedereen, in welke staat dan ook, altijd, mogelijk.

Waarom? Omdat Kaiut Yoga je lichaam weer terug brengt in haar natuurlijke staat. Zonder dat je er hard voor hoeft te werken. Hoe dan?

Als je pijn ervaart in bijvoorbeeld je heup, dan ga je zo bewegen dat je het ongemak zo weinig mogelijk voelt. Toch? Dit vermijden, doen we allemaal, met al het ongemak in ons systeem. En door het ongemak te vermijden, wordt je steeds meer beperkt en verlies je steeds meer lichaamsfuncties. Mee eens? En je verlies niet alleen meer lichaamsfuncties, maar ook je veerkracht in geest en emoties. Door deze beperkingen en verlies kan ziekte ontstaan.

Hoe herstelt Kaiut dit? Kaiut Yoga brengt op een heel toegankelijke, zachte manier de spanning in beweging die je gedurende je leven diep in je systeem hebt opgeslagen. Hierdoor kan je lichaam herstellen en kan gezondheid weer terugkomen
Het gaat er bij Kaiut Yoga om dat je weer vanuit je gevoel contact maakt met alles wat in je lijf aanwezig is: gaan voelen wat fijn voelt, en zonder oordeel of emotie gaan voelen wat minder fijn voelt. Door Hannah’s liefdevolle en heldere begeleiding, haar humor en eenvoud, durf je wel stapje voor stapje dit contact te maken en kom je op plekken in je lijf waarvan je nooit had gedacht dat je die kon ervaren.
Door het ongemak aan te kijken, lost het op en ga je werkelijk ervaren waar leven in je lichaam aanwezig is en hoe je de levendigheid in je lichaam kunt vergroten. Door dit proces wordt je soepeler, kom je veel meer uit je hoofd en in je lichaam, en vindt er een heel diepe ontspanning plaats. Diep omdat je door middel van Kaiut Yoga tot een diepere laag in je lichaam komt.
Je lichaam symboliseert hoe je in het leven staat: door het ongemak in je lichaam aan te gaan, durf je ook het leven veel meer aan.
Dit geeft meer kracht, vertrouwen en levensvreugde.

Hannah: “Het leven kunnen we alleen ervaren met ons lichaam en daarom moeten we er veel meer mee in verbinding komen. En dat is precies wat je doet met Kaiut Yoga; je kruipt bijna letterlijk in je lichaam. Je komt eindelijk thuis!”

Mensen die op les zitten hebben de volgende reacties: “Wat bevrijdend!”, “Ik ben trots en heb een super voldaan gevoel.”, “Hier wil ik meer van, kan ik niet vaker komen?”, “Ik heb zoveel meer opening in mijn lijf en alles voelt wakker en levendig!”,  “Eindelijk yoga die geschikt is voor mij als looien deur.“, “De diepe stilte die tijdens de les ontstaat in mezelf is echt indrukwekkend en geeft me het gevoel dat ik eindelijk thuis kom.”, “Het is zo zacht en simpel, niet te geloven dat het zo een diep effect heeft!”
Er zitten mensen op les die topfit zijn en mensen met fysieke beperkingen. Iedereen werkt op zijn eigen niveau. Heb je twijfels? Bel Hannah.

Een voorbeeld van een Kaiut yoga asana vind je hier: https://www.facebook.com/events/234102290591341/?ti=cl

Doordat bij Kaiut Yoga heel veel houdingen zittend en liggend worden uitgevoerd, is deze yogavorm uitermate geschikt voor mensen met een fysieke beperking! Dus laat je door niets meer tegenhouden om yoga te volgen! Omdat je de meeste houdingen met ogen dicht doet en je uitgenodigd wordt om met je aandacht in je lijf te kruipen, ben je totaal niet bezig met wat er verder in de ruimte gebeurt. Uiterlijk, perfectie, en indruk maken zijn totaal niet aan de orde. Mochten dit redenen zijn geweest waarom je een hekel had aan yoga, kom dan vooral Kaiut Yoga uitproberen.